woensdag , 27 mei 2020
Home » Vacatures Dans- & Bewegingstherapie » A.Z. Nikolaas zoekt Psychomotorisch therapeut kinder-en jeugdpsychiatrie

A.Z. Nikolaas zoekt Psychomotorisch therapeut kinder-en jeugdpsychiatrie

AZ Nikolaas behaalde recent het internationaal erkende NIAZ- kwaliteitslabel en slaagde met grootste onderscheiding. Ons ziekenhuis telt 810 bedden verspreid over 5 campussen in het Waasland: Sint-Niklaas, Temse, Hamme en Beveren. In Sint-Gillis-Waas beschikt het ziekenhuis over een goed uitgebouwde polikliniek. In Lokeren heeft het ziekenhuis een aparte low care afdeling.

Dagelijks kunnen we rekenen op de inzet van meer dan 2450 medewerkers en 255 artsen. Zij bieden op deskundige wijze specialistische gezondheidszorg en dringende medische hulpverlening aan gehospitaliseerde en ambulante patiënten.

Werken bij AZ Nikolaas betekent …

TOP job :

 • Met doorgroeimogelijkheden
 • In een innovatieve werkomgeving
 • Met een goede ligging voor een optimale work-life balance

TOP collega’s :

 • Professioneel en gepassioneerd
 • Van wie je veel leert en met wie je vlot samenwerkt
 • In een sfeer van warmte, vertrouwen en vriendschap

TOP ziekenhuis :

 • Toekomstgericht, stimulerend en voortdurend in beweging
 • Kwaliteitsvolle zorg op mensenmaat
 • Open en eerlijk, vol respect voor het leven

Of bekijk onze rekruteringsfilm want beelden zeggen soms meer dan woorden : https://vimeo.com/327306661

Functiebeschrijving

Je wordt tewerkgesteld op de dienst kinder- en jeugdpsychiatrie Tilia (*). Dit omvat een polikliniek en een residentiële opnamecapaciteit met 20 plaatsen. Deze bestaat uit 3 leefgroepen: een leefgroep lagere school en een leefgroep pubers en adolescenten, beiden met als doelstelling diagnose en instelling van therapie en een leefgroep pubers en adolescenten met als doelstelling crisisopvang. Er is eveneens een ambulant en residentieel hoogdringendheidssysteem actief om urgente situaties met kinderen en jongeren te behandelen.

De behandelvisie vertrekt vanuit het unieke van de persoon van het kind en zijn ouders/verzorgers. Een biopsychosociaal psychiatrisch concept ligt aan de basis van het handelen, samen met een integratie van ontwikkelingspsychologie, psychodynamische/analytische en systeem/contextuele invalshoeken.

 • Als lid van het multidisciplinair team bouw je samen met collega’s en artsen het therapieprogramma verder uit.
 • Je observeert het gedrag van de jouw toevertrouwde patiënten en gaat op zoek naar mogelijkheden om toegang te krijgen tot de belevingswereld van de patiënt.
 • Je organiseert en begeleidt doelgerichte sport- en spelactiviteiten teneinde de patiënt (individueel, in groep of met het gezin) te begeleiden in zijn herstelproces

Voor de overige taakinhouden verwijzen we naar de functieomschrijving ‘Psychomotorisch therapeut’, terug te vinden op Nikodoc of verkrijgbaar bij de dienst P & O.

(*) De Tilia of de lindeboom staat in legendes en de volkscultuur bekend als ‘de goede boom’ die mensen weer sterk zou maken en een helende werking zou hebben. Het staat ook voor levenskracht, samenkomst en wederopbloei. Zij geeft aan mensen rust en troost.

 

Profiel
 • Je hebt een master kinesitherapie of lichamelijke opvoeding en bewegingswetenshappen,  en je volgde tevens een opleiding Psychomotorische Therapie.
 • Ervaring in de psychiatrie is een sterke troef.
 • Je denkt en handelt als een professional en hecht veel belang aan interdisciplinaire samenwerking.
 • Je bent empathisch ingesteld,  communicatief, creatief en je kan je flexibel opstellen.

 

Wij bieden
 • Een vast contract met een jobtime van 50 % (combineer met een 50% op de PAAZ. Zie vacaturebericht van de PAAZ)
 • Een fijn team van enthousiaste collega’s die jou met open armen ontvangen.
 • Deskundige ondersteuning door jouw verantwoordelijke, collega’s en ons team ‘Begeleiding nieuwe medewerkers’.
 • Opleidingskansen om je talenten verder aan te scherpen en hierdoor professioneel en persoonlijk te groeien. Naast on-the-job-opleiding krijg je de mogelijkheid om zowel interne als externe opleidingen te volgen.
 • Bijkomende vakantiedagen buiten de wettelijke vakantie.
 • Gratis hospitalisatieverzekering voor vaste contracten, maaltijdcheques, fietsvergoeding, gratis treinabonnement, en nog een ruime waaier aan andere personeelsvoordelen(bedrijfsrestaurant, kortingen bij plaatselijke handelszaken, vakantieopvang voor kinderen van medewerkers,…. )

Neem zeker een kijkje op http://www.aznikolaas.be/voordelen voor meer informatie over al onze troeven.

 

De verloning is volgens looncategorie 15 (IF.IC fase 1) van PC 330.

Statutaire medewerkers van AZ Nikolaas of AZ Lokeren komen eveneens in aanmerking, met behoud van zowel hun statuut als de statutaire loonschaal.

 

Contact

Ben jij een teamplayer met een hart voor al onze patiënten en wil je deel uitmaken van ons TOP-team? Stuur ons dan vandaag nog jouw gegevens en motivatiebrief elektronisch door via deze jobsite. Je ontvangt van ons meteen een bevestigingsmail. Voor bijkomende informatie over de functie kan je terecht bij Lien Van Riet – Clustermanager op 03 760 72 88 of Lawerance Sutherland – vervangend hoofd K-dienst op 03 760 74 25 of Griet Plettinx – coördinator therapeuten K-dienst op 03 760 89 61

 

Je kan solliciteren tem 20/04/2020.

 

Heb je nog vragen? Dan kan je altijd terecht bij Martine D’hollander van de dienst Personeel & Organisatie op 03 760 79 02)

 

We zijn benieuwd naar jouw kandidatuur en streven ernaar om alle kandidaturen zo snel mogelijk te beantwoorden. De selectieprocedure bestaat in eerste instantie uit een CV-screening en/of telefonische screening. Na positieve evaluatie volgt een kennismakingsgesprek, vragenlijst(en), en eventueel een tweede gespreksronde. Je zit hierbij rond de tafel met je toekomstige leidinggevende en een medewerker van P&O.

HIER kan je rechtstreeks solliciteren.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail