woensdag , 25 november 2020
Home » Algemeen » Ledenvergadering Dans- en Bewegingstherapie

Ledenvergadering Dans- en Bewegingstherapie

De ledenvergadering gaat zoals gebruikelijk van start met een vergadering (waarvan de agenda jullie nog wordt bezorgd). Daarop aansluitend volgt een workshop van Inge Oosterveld. Alle info omtrent Inge en de workshop kan je hieronder terugvinden..

Inge Oosterveld
Nieuwsgierig naar alles op het gebied van beweging en dans heeft zij haar opleiding aan de dansacademie te Rotterdam aangevuld met scholing in New York in diverse moderne dansstijlen en lichaamsgerichte technieken en de studie Laban bewegingsanalyse. Terug in Nederland studeerde zij danstherapie aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en behaalde zij haar Masters bij Codarts Rotterdam. Bij beide opleidingen heeft zij lesgegeven. Tevens is zij werkzaam geweest als danseres en choreograaf. Inge heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring als danstherapeut binnen verschillende instellingen van de GGZ en heeft traumaverwerking als specialisatie.

Workshop Laban Bewegingsanalyse
Observatie en analyse van beweging zijn een belangrijk onderdeel van de danstherapie.
De Labanbewegingsanalyse is een beproefde methode en geeft de mogelijkheid om observatie gestructureerd aan te scherpen en daarmee tot een diepgaand begrip van beweging te komen.
Deze 2 uur durende workshop richt zich op de samenhang en de algemene betekenis van Body, Effort, Space en Shape en hoe dit praktisch kan worden ingezet ten behoeve van diagnose en interventies.
Na een korte theoretische inleiding zijn er praktische oefeningen om ervaring op te doen met het Laban materiaal.
Door haar jarenlange ervaring als danstherapeut heeft Inge Oosterveld een eigen stijl ontwikkeld in de toepassing van het Labanmateriaal. Het is haar passie om dit door te dragen aan anderen in het vak.

Praktisch: 

Datum: 21 maart 2020 van 13:30 – 17:00
Locatie:Yogazaal ’t Rietveld, Herlegemstraat 3, 9040 Gent (St.- Amandsberg).
Praktisch: leden=gratis,  niet-leden=50 €
Groetjes Rosalie
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail