zaterdag , 25 januari 2020
Home » Vacatures Dans- & Bewegingstherapie

Vacatures Dans- & Bewegingstherapie

Zorggroep Multiversum zoekt een bewegingstherapeut

Bewegingstherapeut (m/v) – deStudio/Cadenza 5

Campus Alexianen (Boechout)

60% deStudio – 40% Cadenza 5

Vervangingscontract vanaf 9 april

Zorggroep Multiversum

Zorggroep Multiversum biedt gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg in de Antwerpse regio. We zijn er voor iedereen met een ernstige psychische aandoening en bieden professionele totaalzorg via diverse zorgvormen en  in nauwe samenwerking met een breed netwerk.

DeStudio biedt dagbehandeling aan mensen met persoonlijkheidsproblemen.  Er wordt gewerkt vanuit een evidence based psychotherapeutische behandelmodel: mentaliseren bevorderende therapie (MBT). Lichaamsgerichte therapie wordt daar in twee behandelprogramma’s aangeboden en gebeurt zowel in groep als individueel.  

Cadenza 5 biedt intensieve dagbehandeling van 4 dagen per week aan cliënten met verslavingsproblemen en mogelijke bijkomende psychiatrischecomorbiditeit. Het daghospitaal bestaat uit 2 zorgeenheden,  met elk hun specifiek therapeutisch aanbod. In Cadenza 5A richt de behandeling zich hoofdzakelijk op de verslavingsproblemen en wordt gewerkt vanuit ACT (Acceptance & Commitment Therapy). Cadenza 5B richt zich op dubbeldiagnosepatiënten met zowel verslaving als internaliserende of externaliserende problemen (geen psychose). Hier wordt gewerkt vanuit een schematherapeutisch behandelkader.

Jouw functie

Je geeft bewegingstherapie op deStudio en Cadenza 5 en dit zowel in groep als individueel. Je maakt daarbij deel uit van het multidisciplinaire team en neemt deel aan teambesprekingen.

Jouw profiel

 • Je beschikt over een diploma dans- en bewegingstherapie of psychomotorische therapie;
 • Je hebt ervaring met het therapeutisch werken met mensen met psychiatrische problemen en bijzondere affiniteit in het werk met mensen met verslaving en/of persoonlijkheidsproblematiek
 • Inhoudelijk kan je aansluiten of heb je een bereidheid tot het verdiepen in de gehanteerde therapiemodellen;
 • Je werkt graag samen in een multidisciplinair teamverband;
 • Je bent flexibel en communicatief ingesteld;
 • Je hebt respect voor de waarden van de organisatie.

Jouw voordelen

 • Een boeiende en gevarieerde job. 
 • Een voltijds vervangingscontract met een verloning volgens de IFIC-categorie 14 en overname van relevante anciënniteit.
 • Een gunstige werkregeling met arbeidsduurverminderingsdagen. 
 • Maaltijdcheques.
 • Gratis hospitalisatieverzekering.
 • Een vlotte bereikbaarheid met ruime parkeermogelijkheden. 
 • Een terugbetaling woon-werkverkeer of fietsvergoeding.

Interesse?

Solliciteren met CV en motivatiebrief vóór 14/02/2020. 

Voor meer informatie over de functie kan je terecht bij Bjorna Rutten en/of Dominiek Grisar, tel. 03/4557531.

 

20200113_ bewegingstherapeut destudio cadenza 5 FBLL

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

De keerkring zoekt een lichaamsgerichte therapeut (m/v) 75 %

Voor het Psychosociaal Revalidatiecentum de keerkring in Schilde is men op zoek naar een lichaamsgerichte therapeut.

Meer info en de vacature vind je via deze link van De keerkring.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Vacature Lichaamsgerichte therapeut Keerkring

page1image22075280

RC ‘de keerkring’ is een ambulant psychosociaal revalidatiecentrum dat een intensief revalidatieprogramma biedt met het oog op een professionele en een sociale (re)integratie van (jong-)volwassenen (16-65 jaar) met een psychiatrische problematiek. Het programma is gericht op mensen die enerzijds door de ernst van de problematiek geen of onvoldoende aansluiting vinden met het bestaande reguliere aanbod en anderzijds perspectief hebben op (re-)integratie in de samenleving. RC ‘de keerkring’ werkt vanuit een herstelgerichte en participatieve visie.

RC ‘de keerkring’ maakt deel uit van PC Bethanië, dat deel uitmaakt van de vzw Emmaüs. Emmaüs voert een gelijkekansenbeleid. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend, ongeacht hun leeftijd, geslacht, etnische afkomst, seksuele geaardheid, religie, handicap of nationaliteit.

Solliciteren kan tot 4 oktober.

Voor de inhoud van de vacature : VacatureLichaamsgerichteTherapeutKeerkring

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Vacature Non-verbaal therapeut Koraal

Koraal biedt dagbehandeling aan 70 volwassenen in psychische nood, voor wie dag structurering, verblijf in een therapeutisch milieu en een gedifferentieerd aanbod van therapieën aangewezen zijn. Uiteenlopende klachten kunnen reden tot aanmelding zijn: depressieve klachten, onverwerkte levensgebeurtenissen, wisselende stemmingen, relationele problemen, lichamelijke klachten zonder aanwijsbare lichamelijke oorzaak, verminderde draagkracht, verlieservaringen, gevoelens van angst of vervreemding, problemen met dagstructuur,… We verwachten dat men zich engageert voor het volledige behandelaanbod en dat men zich voldoende kan handhaven in een open structuur.

Solliciteren kan tot 6 oktober!

Voor de inhoud van de vacature klik : VacatureNonVerbaalKoraal

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail