woensdag , 25 november 2020
Home » Algemeen » Bijeenkomst vakgroep Beeldende therapie

Bijeenkomst vakgroep Beeldende therapie

Onze jaarreeks starten we met een bijeenkomst waarin we de vraag stellen: 

Beeldende therapie: waar staan wij?

Eerst geeft Melanie Foulon, voorzitter van de BVCT-ABAT,  uitleg over de manier waarop de beroepsvereniging de werking van kwalitatieve creatieve therapie ondersteunt. Nadien vertelt Femke Annemans iets meer over het beroepsregister voor creatief therapeuten en het nut ervan.

Na deze uiteenzettingen nodigen we je uit om te reflecteren over wat eigen is aan jouw werken als beeldend therapeut en hoe je jezelf plaatst binnen een multidisciplinair team, tegenover collega’s en in relatie tot de huidige zorgsector. Hoe ga je om met twijfels? Waar liggen die twijfels? Waar kom je je niet-weten tegen? Welke zorgen merk je in jezelf op in het contact met patiënten? Wat met de eenzaamheid van de (zelfstandige) beeldend therapeut? Heb je vragen over organisaties en hoe daar als beeldend therapeut te werken?  

Tijdens de bijeenkomst krijg je de kans om in het beeldend medium te werken. Onder collega-beeldend therapeuten kan je vervolgens ervaringen uitwisselen en reflecteren omtrent jouw ervaringen en vragen rond deze thema’s. 

Locatie: Lieven Bauwenszaal & Blauwe zaal, Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge, campus Gent, Fratersplein 9, 9000 Gent.

Deelname is gratis voor leden. Beeldend therapeut, maar geen lid? Deelnemen kan mits bijdrage van €50, cash ter plaatse te betalen.

Let op! De plaatsen zijn beperkt tot 15 deelnemers. 

In navolging van de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen van de Nationale Veiligheidsraad met betrekking tot het COVID 19-virus zal de bijeenkomst mogelijks online plaatsvinden. Hierover volgt binnenkort meer berichtgeving. 

 

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail