Skip to content

‘De Weerstand’ – Registratie geopend!

Geen enkel therapeut blijft gespaard. Vroeg of laat krijgen we allemaal met weerstand te maken. Hetzij in dialoog, hetzij in het medium. Eén ding wordt duidelijk: “Tot daar en niet verder!”

Hoe gaat de beeldend therapeut om met die grens? Hoe begrijp jij dit begrip?
Van veelbesproken vorm van verzet tot miskend fenomeen. Laat ons samen stilstaan bij wat er schuil gaat achter weerstand.

Tijdens deze interactieve vergadering verdiepen we ons in de ervaring en onderzoeken we wat weerstand inhoudt. We gaan aan de slag met materiaal en belichten het verschijnsel vanuit verschillende perspectieven. Aan de hand van een casus, gebracht door Anik Eyben (Beeldend therapeute, Elim), denken wij mee over therapeutische mogelijkheden. We reflecteren in kleine groepen en gaan nadien tot plenair dialoog over, op zoek naar waar het bij weerstand werkelijk over gaat.

Dit is de laaste vergadering in de reeks ‘de gelaagdheid van beeldende therapie’, waarbij wij doorheen subthema’s de diversiteit in referentiekader, methodiek en de verhouding tussen taal en beeld willen belichten.

Ook niet-leden zijn welkom mits bijdrage van €20.
Registreer je hier.
Dit kan tot 18/10.

Let op! De plaatsen zijn beperkt tot 25 deelnemers. Bij meer dan 25 aanmeldingen organiseren we in de voormiddag (09:00 – 12:30) een bijkomende sessie zodat iedereen kan deelnemen. In dat geval worden betrokken deelnemers tijdig verwittigd.

Met vragen kan je terecht via beeldendetherapie@bvct-abat.be.

Download flyer hier.

Back To Top