Skip to content

Perenna: Het gezin in creatieve therapie

Bij de Gezins Creatieve Therapie (GCT) staat beeldend werken centraal. Eigen aan de methodiek is dat de ouders gestimuleerd worden om zelf de werkdoelen aan te geven. Op basis van deze werkdoelen zoekt de beeldend therapeut naar geschikte beeldende opdrachten. De opdrachten worden samen met de therapeut voorbereid terwijl de co-therapeut ondertussen met de kinderen aan de slag gaat. In de therapie gaat het gezin samen iets maken terwijl de therapeut observeert.
De therapie richt zich op positieve veranderingen in het interactiepatroon van het gezin.

Ouders doen succeservaringen op in de aansturing van hun kinderen, waardoor ze zich weer competent gaan voelen bij de opvoeding en leren inspelen op een leeftijdsadequate manier. Ouders leren overleggen, taken verdelen, plannen en leiding nemen.
Het gezins-creatieve therapiemodel bestaat uit 10 sessies, telkens met een korte voor- en nabespreking voor ouders.

In deze vorming maakt u kennis met het werkmodel en dit aan de hand van videomateriaal, casussen en ervaringsoefeningen uit deze methodiek. De vorming richt zich op (beeldend) creatief therapeuten die met gezinnen (willen) werken of het verlangen hebben om samen te werken met gezins- of systeemtherapeuten. Gezins- en systeemtherapeuten krijgen in deze vorming een introductie op een mogelijke samenwerking met creatief therapeuten en de meerwaarde hiervan in de behandeling.

Data: 22 en 23 juni 2015, 09u30 – 16u30
Kostprijs: € 185, inclusief materialen – 10% korting voor leden BVCT-ABAT
Locatie: Centrum Agapebelgium, Oude Heirweg 60 – Koolskamp

Accreditatie:
SRVB: 12 punten

Lees meer: www.perenna.be

Back To Top