Skip to content

Professionele houding in beeld

INSHRIJVINGEN GEOPEND!

De Vakgroep Beeldende therapie biedt onder het jaarthema “Ethisch handelen in beeld” drie bijeenkomsten ten voordele van een voortgezette professionele ontplooiing voor beeldend therapeuten.
Het gekozen jaarthema sluit nauw aan bij een onderwerp waar de BVCT-ABAT hard aan werkt nl., het ontwikkelen van een beroepsregister als ook een bijhorende ethische code. In de reeks bijeenkomsten staan we stil bij diverse elementen uit het ethisch kader waarbinnen de beeldend therapeut handelt.

Hoe ga jij om met ethische vraagstukken binnen de therapie? Hoe ervaar jij eventuele grijze zones die verschijnen bij professionele uitdagingen of conflictsituaties? Wat bepaalt jouw normen, en wat zijn jouw professionele waarden? Zit je op eenzelfde lijn met collega’s of teamleden? Leggen wij als beeldend therapeut onderling dezelfde klemtonen? Wat is uiteindelijk belangrijk om hieruit nemen ten voordele van kwaliteit van ons vakgebied en het individueel therapeutisch handelen?

Onze jaarreeks starten we met een bijeenkomst waarin we de “Professionele houding in beeld” onderzoeken. We dagen jou uit om wat eigen is aan jouw professionele houding en die van de beeldend therapeut in vraag te stellen binnen een ethisch kader.

Tijdens de bijeenkomst krijg je de kans om onder collega beeldend therapeuten in het medium te werken, duidelijke en minder duidelijke ervaringen uit te wisselen en te reflecteren omtrent jouw functioneren binnen dat ethisch kader.

Tijdstip: Zaterdag 23 maart 2019, 13:15 – 17:00
Locatie: Kunstencentrum De Loods – Spoorweglaan, 2370 Duffel (naast Stationsgebouw)

Deelname is gratis voor leden. Beeldend therapeut, maar geen lid? Deelnemen kan mits bijdrage van 20 euro; ter plaatse te betalen.
Let op! De plaatsen zijn beperkt tot 25 deelnemers.

Inschrijven kan tot 17/03 via het digitaal formulier.
Met vragen kan je terecht via beeldendetherapie@bvct-abat.be.

Back To Top