Skip to content

Actie #stoelentekort

Heb jij al gehoord van onze actie #stoelentekort?

De Staten-Generaal GG werkt al een tijdje rond de problematiek van de lange wachttijden in de ggz. Een complex probleem, waar helaas geen eenvoudige oplossing voor bestaan. Onze werkgroep wachttijden schreef er een rapport over en formuleerde aanbevelingen. Maar nog steeds zijn er te veel mensen die te lang wachten op psychische hulp. Daarom voeren we nu actie.

Op 20 oktober willen we de wachtlijsten in de ggz zichtbaar maken, met één beeld, op één moment, in heel Vlaanderen. We vragen aan alle zorgverstrekkers om één stoel op straat te zetten voor elke persoon die wacht op zorg. Zo tonen we allemaal samen de lange wachtrij in onze sector en roepen we samen op tot actie.

In aanloop naar onze actiedag verzamelen we cijfers over het aantal wachtenden in de Vlaamse ggz. Die cijfers brengen we samen in de wachtteller op onze campagnepagina.

Het probleem van de wachttijden is een complex probleem. Enkel met doorgedreven samenwerking kunnen we de verschillende oorzaken aanpakken. Onze actie is niet gericht tegen het beleid of tegen wie dan ook. Het is een appel aan alle betrokkenen om samen verantwoordelijkheid te nemen.

Wat kan jij doen?

-Lees meer over onze actie in bijgevoegde oproep en op onze campagnewebsite.

-Steun onze actie door deze oproep te verspreiden in jouw netwerk.

-Registreer het aantal wachtenden in jouw organisatie en bezorg ons jouw wachtcijfer via info@statengeneraalggz.be

-Neem deel aan de actiedag op 20 oktober: zet één stoel voor je deur voor elke persoon die wacht op zorg.

Vragen? info@statengeneraalggz.be

Heel erg bedankt voor je ondersteuning!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top