Skip to content

Actie: wake up-call voor de Minister van Onderwijs

Geachte collega’s,

zoals jullie via het nieuws hoorden, zijn er plannen om in het secundair onderwijs de kunstvakken aanzienlijk minder uren in te plannen of te schrappen. De nadruk komt nog meer te liggen op cognitief ontwikkelen, kennis vergaren.

Het vergaren van kennis is nodig, laat ons daar duidelijk over zijn. Het leren omgaan met creativiteit is dat even zeer. Het creatieve spreekt andere aspecten van ons mens-zijn aan dan het rationele. Het ontwikkelt andere aspecten van wie we zijn. Door creativiteit weinig belang te geven in het onderwijs, verminderen we de diversiteit in onze eigen ontwikkeling. Daar willen wij graag op reageren.

In bijlage vinden jullie een sjabloon voor een sollicitatiebrief-actie aan Minister Ben Weyts. We nodigen jullie uit de brief uit te printen, te ondertekenen en wie tijd en zin heeft er een klein kunstwerkje van te maken. Dan kunnen jullie de sollicitatiebrief sturen naar het volgende adres:

Aan de Heer Ben Weyts
Viceminister-president van de Vlaamse regering
en Vlaams minister
kabinet kreupelenstraat
kreupelenstraat 2
1000 Brussel

Het zou heel fijn zijn mochten we de Minister overladen met schoonheid en uitdaging, zodat hij zijn voorstel herziet.

Omdat de Raad van Bestuur van de BVCT-ABAT dit een belangrijke zaak vindt, sturen we deze mail ook naar de andere vakgroepen zodat echt alle creatief therapeuten hun stem kunnen laten horen.

Vriendelijke groeten,

Emma, Bie, Loes, Lesley, Tine, Janna

ps.  Hoe zou het zijn om je kunstwerkje op de Facebook-groep van de Vakgroep Beeldende therapie te tonen? Wij kijken er alvast naar uit!

Vakgroep Beeldende therapie, BVCT-ABAT vzw

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top