Skip to content

Dank voor de respons op onze IFIC-bevraging!

Begin dit jaar rondden we onze bevraging naar de huidige positie van creatief therapeuten in het werkveld, met name in het kader van IFIC, af. De zeer hoge respons op onze bevraging toont voor ons nogmaals het belang aan dat jullie hechten aan een éénduidige IFIC-classificatie.

De bevraging bevestigt dat de IFIC-classificatie voor creatief therapeuten op vandaag volledig afhangt van willekeur. 50% van de respondenten die als creatief therapeut binnen psychiatrische en algemene ziekenhuizen werken, worden op dit moment tewerkgesteld in categorie 14 (wat voor ons niet in lijn ligt met de vereisten van het beroepsprofiel), de anderen respectievelijk in categorie 15 en 16, of zijn niet in de IFIC-classificatie ingestapt. Er is bij de categorisering geen enkele constante te ontdekken, ook niet op basis van diploma (bachelor, bachelor-na-bachelor of masterdiploma). 

De bevraging leverde geen grote verrassingen op, maar wel het broodnodige cijfermateriaal om in gesprek te kunnen treden met IFIC, vakbonden en beleidsmakers. Dank nogmaals voor jullie zo waardevolle bijdrage!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top