Skip to content

Recht in Kunst

Een prikkelende tentoonstelling op een onverwachte locatie, dat is ‘Recht in Kunst’.

Kunstenaars – verbonden aan een instelling – maakten hun creatieve invulling van spreuken of uitspraken die verwijzen naar ‘rechtspraak’. Het waren telkens parketmagistraten die deze aanzet gaven.  Het geheel van werken dat tentoongesteld wordt is het resultaat van twee selectierondes.
De curator, Paul Dereymaeker (docent in de SASK te Deinze en KUMA te Maldegem) is er in geslaagd om een 30-tal creatieve werken een mooie plaats te geven in 3 gangen waar parketmagistraten werkzaam zijn.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen via een uniek samenwerkingsproject tussen PsycArt vzw, FOD Justitie (Openbaar Ministerie Gent), Viso Gent en enkele atelierwerkingen (PC Sint-Jan Eeklo, PC Gent-Sleidinge, PC Zoete Nood Gods Lede, Gevangenis Gent en Gevangenis Ruiselede) onder begeleiding van beeldend therapeuten en andere atelierbegeleiders.

De opening van de tentoonstelling dateert alweer van eind januari , maar niet getreurd, want bezoeken kan nog steeds. De tentoonstelling is bovendien gratis te bezoeken. Het volstaat het om een afspraak te maken via gent.rechtinkunst@just.fgov.be

De regionale zender AVS berichtte trouwens ook over deze mooie expo:

We kunnen het AVS-filmpje jammer genoeg niet overnemen, maar…

Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon via Vimeo bekijken via: http://vimeo.com/85707455

 

psycart_logo

 

Back To Top