Skip to content

Vacature Muziektherapie forensische psychiatrie te Antwerpen

Functie: Zelfstandige muziektherapeut

Doelgroep: forensische psychiatrie

Jobtime: 8 uur te presteren op een volledige werkdag

Verloning: €35/uur

Arbeidsovereenkomst: Uitoefening als zelfstandige

We zijn in het zorgteam (FOD Justitie, DG EPI) op de psychiatrische afdeling van de gevangenis van Antwerpen op zoek naar een collega – muziektherapeut. We hebben 8 uren beschikbaar, als zelfstandige te presteren op een volledige weekdag tegen een vergoeding van 35 euro / uur.
Op de psychiatrische afdeling van de gevangenis van Antwerpen verblijven een 50-tal gedetineerden onder verschillende juridische statuten (beklaagden, veroordeelden en geïnterneerden). Bij allen is het verblijf op de psychiatrische afdeling geïndiceerd op basis van aanwezigheid psychiatrische problematiek en/of crisis, onstabiel toestandsbeeld.
Het zorgteam organiseert op deze afdeling het dagelijks leefklimaat met vrijblijvende deelname aan groeps- en leefmomenten naar sociaal psychiatrisch model. Alle therapeuten geven groepstherapie en verdelen de rest van hun werktijd aan individuele therapie met de bewoners. De groep bewoners van de afdeling bestaat uit een unieke breedband van mensen met zeer verschillende psychiatrische problematieken – vaak dubbeldiagnose problematieken.
Daarnaast manifesteren al deze verschillende beelden zich in al zijn verschijningsvormen – van acuut en in crisis tot chronisch. Deze afdeling in de gevangenis is een asiel geworden voor chronisch niet stabiele psychiatrische cliënten en kenmerkt zich door continuïteit in contact en intensieve overdrachtsanalyses. Inhoudelijk is de insteek van onze werking louter therapeutisch (forensisch psychiatrisch/ sociaal psychiatrisch / overdrachtsanalyses individueel). We organiseren en reguleren onze werking zelf met de bewoners wat een intensieve samenwerking en investering in het dagelijks contact vereist. We zetten optimaal in op dynamische veiligheid, er is geen begeleiding van het bewakend personeel. We hebben geen adviesverlenende functie te aanzien van Justitie of de gerechten en rechtbanken.
Geïnteresseerden mogen contact opnemen met dhr. Kurt Van Goethem (coördinator zorgteam) via:
Kurt.VANGOETHEM2@just.fgov.be
Of telefonisch op het nummer 03/206.15.04 en 03/206.15.22

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top