Skip to content

Vluchtelingen support voor danstherapeuten

Dag allemaal,
De eadmt (European association for dance movement therapy)  heeft met een initiatief genomen voor een support network voor Oekraïense danstherapeuten die vluchten naar andere delen van Europa.
Wat is het idee?
De eadmt heeft een lijst met één contactpersoon van elk land. Mocht een danstherapeut (met gezin) uit Oekraïne hulp of contact zoeken in bijvoorbeeld België wordt die contactpersoon gecontacteerd.
De contactpersoon heeft zelf een lijstje met danstherapeuten in zijn/haar land die graag support willen bieden en brengt de desbetreffende personen in contact met elkaar.
Waaraan moet ik denken bij support?
Iemand die vlucht uit zijn eigen land kan elke vorm van ondersteuning gebruiken. Zowel gewoon een contact wat fijn is voor een babbel in zijn/haar nieuwe verblijfplaats, maar ook hulp om zich wegwijs te maken in het nieuwe land, een woning mee te helpen zoeken of zelfs aanbieden, telefoon of internet verbinding te voorzien etc.
Hoe mooi als diegene dan ook nog net als jij danstherapeut is en je dus al veel gemeen hebt samen. Dat is een beetje herkenning of thuiskomen wat echt een gift is in zo’n periode!
Wat je kan bieden kan dus zowel klein als groot zijn.
Wil je je aanbieden als support persoon?
Stuur ons een mailtje (dansenbewegingstherapie@bvct-abat.be) met je mailgegevens. Dan houden wij jouw gegevens bij in de lijst en mocht er een vraag komen van iemand, koppelen we jou aan diegene.
En dan nog iets…
Mocht jij nu heel veel kennis hebben op het gebied van oorlogstrauma en wil je iets betekenen voor de mensen die hier in België aankomen of zelfs voor therapeuten (in de vorm van supervisie online of iets dergelijks) van de grenslanden, geef het zeker door! Ook hier is de eadmt bezig om te kijken hoe we daarin zorg kunnen mee dragen.
Hulp is nu nodig, niet over een maand.. dus als je hieraan mee wil doen, reageer dan snel!
Warme veilige omhelzing,
Bestuur vakgroep danstherapie
Vicki, Rozelien, Joke, Annelies en Celina

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top