Skip to content

Welkom op de ontmoetingsdag van de vakgroep muziektherapie

Op 16 maart ek. komt de vakgroep muziektherapie weer samen voor een boeiende dag vol muzikale ontmoeting en ervaring. De vakgroep is deze keer te gast bij vzw Monnikenheide-Spectrum, een zorgvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijf je alvast in met een mailtje naar muziektherapie@bvct-abat.be, voor zaterdag 12 maart. Van harte welkom!

PROGRAMMA

9u30:             Onthaal
10u – 12u:      Intervisie en improvisatie voor praktiserende leden
12u – 13u:      Lunch (zelf te voorzien of broodje bestellen)
13u – 14u:      Ledenvergadering
14u – 16u30:  Workshop SMTA*
16u30 – 17u:  Netwerkmoment

Inschrijven kan voor de hele dag of enkel de voor- of namiddag. Graag vermelden bij inschrijving.
Niet-leden kunnen deelnemen aan de workshop, mits een bijdrage van € 50.

*  SMTA is een combinatiebehandeling van logopedie en muziektherapie die gelijktijdig plaatsvindt: een logopedist en een muziektherapeut oefenen met één patiënt op hetzelfde moment. Voorafgaand aan de behandeling stemmen de logopedist en de muziektherapeut de behandeling op elkaar af: de logopedist selecteert de oefenitems en de muziektherapeut bepaalt de muzikale interventies. De muziektherapeutische behandellijn bestaat uit zingen en ritmisch spreken. SMTA is vooral bedoeld voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel en/of bij mensen met globale afasie, een afasie van Broca en/of een apraxie van de spraak. De behandeling wordt op maat gemaakt voor een individuele patiënt en kan dan ook niet toegepast worden bij groepen. Algemene principes van SMTA kunnen wel in groepsverband gebruikt worden, zoals in een afasiekoor.

De workshop wordt gegeven door muziektherapeute Inga Segers. Zij heeft 15 jaar gewerkt bij Monnikenheide bij personen met een verstandelijke beperking. Sinds 2021 is ze muziektherapeute bij WZC Sint-Jozef in Pelt, waar ze voornamelijk werkt met personen met dementie, maar ook met personen met afasie.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top