Skip to content

Boeiende bijscholing: de boekenkast van Truus Wertheim-Cahen

Op 22 maart komt Truus Wertheim-Cahen naar de Arteveldehogeschool met een boeiende lezing, waarin ze je meeneemt op haar zoektocht in de literatuur als creatief therapeut. 

Wie is Truus Wertheim-Cahen?

Truus Wertheim-Cahen is geboren in Nederland in 1944. Ze studeerde ergotherapie in Jeruzalem, waar ze een aantal jaar als ergotherapeute aan de slag ging. Daarna koos ze voor de studies psychologie in Utrecht en art therapy’in New York. Haar masterdiploma behaalde ze in Utrecht. Ze stelde in de jaren ’80 en ’90 eigen werken tentoon. 

Ze ging vele creatief therapeuten voor en pionierde binnen ons vakgebied. Hierbij superviseerde ze talrijke creatief therapeuten, gaf les in verschillende opleidingen en lezingen, gaf workshops over heel Europa en bleef zich de hele tijd bijscholen. Ze was lid van de adviesraden bij diverse opleidingen en organisaties in binnen- en buitenland. Haar expertise ligt vooral bij trauma (oorlogsslachtoffers). Haar vele publicaties getuigen hiervan.

Truus Wertheim-Cahen wordt beschouwd als een autoriteit binnen ons vakgebied. Dit werd bevestigd met 2 awards (Marga Klompéprijs 1999, en erelid van de Nederlandse beroepsvereniging 2002).

Meer info en inschrijven: www.arteveldehogeschool.be/nl/opleidingen/bijscholingen-en-studiedagen/de-boekenkast-van-truus-wertheim-cahen

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top