Skip to content

IFIC: volledige invoering nieuw loonmodel

Dit is een bericht voor creatief therapeuten die werken in loondienst.

In het kader van IFIC is een nieuwe CAO vastgesteld. In deze CAO is een volledige invoering van het nieuw loonmodel voor de federale gezondheidsdiensten IFIC beslist. Dit betekent meteen ook de uitrol aan 100% van de IFIC barema’s of de volledige invoering van het IFIC loonmodel vanaf 1 juli.

Ben je gestart vóór 1/5/2018 én heb je in de 1ste fase NIET voor IFIC gekozen dan zal je opnieuw de kans geboden worden om in te stappen in de IFIC-functieclassificatie en -barema’s. Je werkgever zal je informeren over het financiële plaatje en je kunt zelf kiezen hier wel of niet in mee te gaan. Instappen is dus niet verplicht.

Als BVCT-ABAT vzw adviseren we om als functie te blijven kiezen voor ‘ontbrekende functie’. Met de IFIC procedure kunnen alle werknemers met een ontbrekende functie, een categorie krijgen. Ze worden dus niet in de steek gelaten door het voorgestelde systeem en kunnen genieten van de IFIC barema’s, net zoals de andere werknemers. Het is belangrijk om uw werkgever te laten weten dat je de functie creatief therapeut wenst en zo lang deze er nog niet is dus een ‘ontbrekende functie’. Je werkgever kan dit ook doorgeven aan IFIC middels de onderhoudsprocedure. Hier vind je een nota die je eventueel kunt gebruiken om dit te communiceren naar je werkgever: Nota BVCT tav werkgevers ivm IFIC_aangepast

Wij blijven ons inzetten als beroepsvereniging om de functie ‘creatief therapeut’ op te nemen in de IFIC-functieclassificatie binnen het psycho-sociaal departement.

Bij vragen kun je ons contacteren via info@bvct-abat.be

De raad van bestuur van de BVCT-ABAT vzw

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top